آزمایشگاه میکروبیولوژی مکمل و متمم آزمایشگاه صنایع غذایی می باشد و در واقع علم مطالعه میکروارگانیسم هایی است که غذا را آلوده می کند و یا در جهت تولید مواد غذایی به کار برده می شوند.
می توان گفت ایمنی مواد غذایی ، تمرکز اصلی در شاخه میکروبیولوژی می باشد .
آزمایشگاه ایمن کیا صنعت با هدف شناسایی و بررسی در جهت محدود کردن میکروارگانیسم های مضر در مواد غذایی تجهیز و تکمیل شده و با بهره از پرسنل با تجربه و کار آزموده هموطنان و صنایع کشور را یاری می رساند.
آزمایشگاه میکروبیولوژی ایمن کیا صنعت، با تمرکز بر شناسایی و کنترل میکروارگانیسمهای مضر، خدمات کاملی در زمینه ایمنی و کیفیت مواد غذایی ارائه میدهد. این مطلب بر اهمیت آزمونهای میکروبیولوژی و بررسی میکروارگانیسمهای مرتبط در این حوزه تأکید دارد.
این آزمون ها برای بررسی و سلامت محصولات غذایی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
غذا می تواند به عنوان یک حامل،بسیاری از اجرام عفونی و غیر عفونی را در خود حمل کند.
بیماری های غذایی از نظر تقسیم بندی جزء بیماری های روده ای تقسیم می شوند،برای مثال باکتری اشرشیاکلی می تواند باعث اسهال خو
نی و تب و….. گردد.
در مواد غذایی ممکن است میکروارگانیسم ها یا پاتوژن هایی وجود داشته باشند که نه تنها باعث فاسد شدن سریع مواد غذایی شده بلکه سبب بروز بیماری های مختلفی در انسان نیز خواهد شد.
بنابراین هدف از انجام آزمایش های میکروبیولوژی در صنایع غذایی شناسایی و محدود کردن میکروارگانیسم های مضر در مواد غذایی می باشد.
کلی فرمها نشاندهنده احتمال وجود شرایط مساعد برای پاتوژنهای بیماریزا هستند. حضور این ارگانیسمها ممکن است به آلودگی محیطی اشاره داشته باشد.
این باکتری از جمله کلی فرمها بوده و منشأ مدفوعی دارد. وجود آن در مواد غذایی میتواند منجر به:
مخمر ها و کپک ها باعث درجات مختلفی از فساد و تجزیه ی مواد غذایی می شوند به همین دلیل بررسی و آزمایش آن ها در میکروبیولوژی مواد غذایی نقش مهمی دارد.
کپک ها می توانند در هر زمان به هر نوع غذایی حمله کرده و رشد کنند.
آلودگی مواد غذایی توسط مخمر ها و کپک ها می تواند منجر به ضررهای اقتصادی قابل توجهی برای تولید کننده ، فرآورنده و مصرف کننده شود.
کپک های موجود بر روی مرکبات و میوه ها و دانه های غلات می تواند موجب بروز علائم تب یونجه (عطسه،آبریزش، سرفه،گرفتگی صدا)گردند همچنین ایجاد عفونت و واکنش های آلرژیک شود همچنین ایجاد ضایعات در پوست ، چشم ، ناخن و ریه گردد.
پس کپکها و مخمرها میتوانند منجر به فساد مواد غذایی و ضررهای اقتصادی شوند. علاوه بر این، کپکها میتوانند علائمی همچون:
غذاهایی که در حین آماده سازی نیاز به دستکاری قابل توجهی دارند و پس از آماده سازی نیز در دمای پایین نگهداری می شوند ، اغلب در مسمومیت غذایی با استافیلوکوک نقش دارند .
استافیلوکوک ها در هوا ، گرد و غبار،فاضلاب ،آب ،شیر و غذا یا روی تجهیزات غذایی، سطوح و بدن انسان و حیوانات وجود دارند. غذا هایی که مکررا باعث مسمومیت غذایی استافیلوکوکی می شود عبارتند از :
– گوشت و فرآورده های گوشتی
– مرغ و تخم مرغ
– سالادهای حاوی تخم مرغ ،ماهی تن ، مرغ ،سیب زمینی و ماکارونی
– شیر و لبنیات
– شیرینی های پر از خامه ، کیک های خامه ای و شکلاتی
مسمومیت انسان در اثر مصرف انتروتوکسین های تولید شده در غذا که توسط برخی از سویه های استافیلوکوکوس اورئوس ایجاد می شود صورت می گیرد.
این امر معمولا به این دلیل اتفاق می افتد که غذا به اندازه کافی گرم یا به اندازه کافی سرد نگهداری نشده است .
استافیوکوکوس اورئوس به عنوان دومین یا سومین عامل مهم بیماری زای غذا زاد در جهان محسوب می شود .
این باکتری می تواند ایجاد بیماری عفونت های موضعی پوست که شامل چربی و سایر آبسه های کوچک و سطحی در غدد عرق و آبسه های زیر جلدی ، عفونت های بزرگ و عمیق (کف گیرک)سینه پهلو ، آسم ،سندروم شوک سمی ، گاستر و انتریت کند.
در نتیجه این باکتری در مواد غذایی نظیر گوشت، تخممرغ، سالادها و شیرینیها یافت میشود. مسمومیت غذایی ناشی از این باکتری، بیشتر به دلیل نگهداری نامناسب غذا در دماهای نامطلوب است.
شیوع سالمونلا در حیوانات به ویژه در طیوربسیار بالا است . منابع زیست محیطی گونه های سالمونلا عبارتند از :
آب ، خاک ، حشرات ، سطوح کارخانه ، سطوح آشپزخانه ، مدفوع حیوانات ، گوشت ، مرغ و غذا های دریایی خام ، تخم مرغ ، شیر و لبنیات ،کاکائو ، نارگیل،سس سالاد، کیک و دسر های پر از خامه ، ژلاتین خشک ،کره بادام زمینی
همه گروه های مستعد سنی مسمومیت غذایی ناشی از سالمونلا هستند اما علائم در افراد مسن ،نوزادان و افراد ناتوان شدید تر است .
این باکتری می تواند ایجاد بیماری تب تیفویید و یا حصبه و شبه حصبه ،التهاب دستگاه گوارش ،عفونت خون ،آبسه های داخل شکمی ، مسمویت با ایجاد درد در ناحیه شکم به شکل تهوع و اسهال و استفراغ ،سرطان کیسه صفرا باشد.در نتیجه علائم ناشی از سالمونلا شامل:
یکی از تست هایی که در میکروبیولوژی مواد غذایی رایج است ، بررسی حضور یا عدم حضور باسیلوس سرئوس می باشد این باکتری در محیط های مختلفی رشد می کند و می تواند در انواع غذاهای فرآوری شده و خام وجود داشته باشد .
این باکتری ممکن است در مواد غذایی زیر وجود داشته باشد:
برنج پخته و برنج سرخ شده ، ماکارونی پخته ،گوشت پخته ،سبزیجات پخته ، سوپ، سالاد ، پودینگ و جوانه سبزیجات
این باکتری می تواند ایجاد اسهال آبکی،استفراغ ،شکم داشته باشد.
آزمایشگاه ایمن کیا صنعت با استفاده از فناوریهای پیشرفته و استانداردهای ملی، آزمونهای زیر را ارائه میدهد:
این آزمایشگاه دورههای تخصصی میکروبیولوژی مواد غذایی را ارائه میدهد که شامل:
خدمات مشاوره برای بهینهسازی فرآیندهای تولید و کنترل کیفیت مواد غذایی نیز بخشی از خدمات این آزمایشگاه است.
این ویژگیها تضمینکننده کیفیت بالای خدمات این مرکز هستند.
آزمایشگاه ایمن کیا صنعت دارای به روزترین تجهیزات آزمایشگاهی و بهره مندی از برترین متخصصین ،بروزترین دستگاه ها و آخرین روش های استاندارد ملی ایران آماده ارائه خدمات ،شامل انجام آزمون های مواد غذایی و آموزش و برگزاری دوره های آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی به صورت کاملا علمی و تحلیلی برگزار می کند و سعی شده است که چالش های احتمالی در آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی بررسی در راه حل هایی برای آن ارائه گردد.
آموزش نحوه رقت سازی صحیح،ساخت انواع محیط کشت، بررسی استاندارد مربوط به میکروبیولوژی مواد غذایی، نحوه افزودن مکمل ها و نحوه کشت و شمارش میکروارگانیسم های مهم و مشترک بین مواد غذایی و….. داده می شود .
که بعد از گذراندن دوره آموزشی این آزمایشگاه قادر به صدور گواهینامه معتبر سازمان ملی استاندارد وسازمان غذا دارو می باشد
با سلام خدمت همراهان مجموعه ایمن کیا صنعت
با توجه به خرابی خطوط تلفن از سمت شرکت مخابرات، موقتا جهت تماس با شرکت از شماره تماس زیر استفاده نمایید.
از اینکه صبورانه ما را همراهی میکنید، سپاسگزاریم.