آزمایشگاه ایمن کیا صنعت با بهرهگیری از تجهیزات پیشرفته مانند HPLC، GC-MS و AAS و تیمی از کارشناسان مجرب، خدمات گستردهای در حوزه آزمونهای دستگاهی ارائه میدهد. این خدمات شامل تحلیل کیفیت مواد غذایی، کشاورزی، آب، خاک، و هوا است که با رعایت استانداردهای معتبر بینالمللی و ملی انجام میشود.
درآزمایشگاه دستگاهی ما میزان باقیمانده سموم درمیوه و سبزیجات، غلات، خشکبار، آب ، خاک و. با استفاده از گاز کروماتوگرافی به همراه دکتور جرمی (GC-MS) با بالاترین دقت و کیفیت اندازه گیری میشود و براساس استاندارد ISO/IEC 17025 از مرکز ملی تایید صلاحیت ایران، تاییدیه آزمایشگاه همکار استانی و پروانه بهره برداری آزمایشگاه مجاز از سازمان غذا و … به بررسی کیفیت و ایمنی این محصولات میپردازد.
بســيارى از محصولات كشــاورزى از اولين مراحل كشت تا هنگام مصرف در معرض آلوده شــدن با قارچ ها قرار دارند چنانچه قارچ آلوده كننده از ســويه هاي توكســينزا باشــد ممكن اســت در مراحلى از رشــد خود به عنوان متابوليت ثانويه ايجاد مايكوتوكسين نمايد. مايكوتوكســينها غالبا تركيبات پايدارى هستند دو گونه اصلی قارچ یعنی آسپرژیلوس پارازیتیکوس و آسپرژیلوس فلاووس دلیل اصلی تولید سم آفلاتوکسین هستند. در صورت آلودهشدن مواد غذایی به این کپکها، در محیط گرم و مرطوب سموم مایکوتوکسین تولید میشود. اگر میزان آلودگی با این سم طبیعی بالا باشد خود را به شکل تودههای قارچی زرد یا سبز رنگ بر روی بخشهای آسیب دیده محصول نشان میدهد. اما نکتهی مهم این موضوع است که در اغلب موارد آفلاتوکسینها قابل رویت با چشم نیستند.
معمولا آفلاتوکسینها از طریق مواد غذایی که در شرایط نامناسب فرآوری یا نگهداری شده تولید شود، انسان را آلوده میکنند و در برخی موارد خطر ابتلا به سرطان نیز وجود دارد.
آفلاتوکسینها انواع مختلفی دارند که مهمترین آنها عبارتند از:
بیشتر از ۲۰ گونه آفلاتوکسین وجود دارد. اما چهار گونه اصلی آن شامل G1، B2، B1 ، G2 هستند. آفلاتوکسینهای M2 و M1 به ترتیب متابولیتهای ناشی از هیدروکسیله شدن آفلاتوکسینهای B2 و B1 هستند. آفلاتوکسینهای M1 و M2 برای نخستینبار از شیر دامهایی که با خوراک آلوده تغذیه شده بودند جدا شدند. میزان سمیت آفلاتوکسینها به ترتیب ذیل هستند: B1>G1>B2>G2
از فراوانترین مایکوتوکسینهای آلودهکننده مواد غذایی است. انسان میتواند از طریق مصرف محصولات غذایی آلوده، به ویژه غلات و گوشت آلوده، و همچنین قهوه، انگور خشک در معرض این سم قرار بگیرد. این سم در بافتها و اندامهای حیوانات و همچنین خون انسان و شیر مادر یافت شدهاست. اکراتوکسین، مانند اکثر مواد سمی، دارای تفاوتهای سمشناختی زیادی برای گونهها و جنسها است
یکی از مایکوتوکسین هاي قارچی زیرالنون است که سمی استروژنیک میباشد که بوسیله قارچ فوزاریوم و گونههاي مرتبط بر روي محصولاتی نظیر گندم، جو، ذرت و ذرت خوشه اي تولید می شود.
دیاکسی نیوالنول توسط بعضی گونههای قارچ فوزاریوم تولید می شود که در ذرت، گندم، جو دوسر، جو و سایر غلات در مزارع یا در حین انبار شدن دیده میشود. انسانها بطور مستقیم از طریق غلات و بطور غیر مستقیم از طریق غذاهای با منشأ حیوانی (جگر و کلیه و تخم مرغ و شیر) در معرض خطر این مایکوتوکسین هستند.
آزمایشگاه دستگاهی ایمن کیا صنعت صنعت با داشتن گروهی از کارشناسان با تجربه آزمایشگاهی در زمینه آزمونهای مختلف و همچنین برخورداری از تاییدیههای معتبر ملی و استانی نظیر گواهینامه تایید صلاحیت آزمایشگاه براساس استاندارد ISO/IEC 17025 از مرکز ملی تایید صلاحیت ایران، تاییدیه آزمایشگاه همکار استانی و پروانه بهره برداری آزمایشگاه مجاز از سازمان غذا و دارو و… آمادگی دارد حسب نیاز مشتریان محترم، آزمون شناسایی و اندازهگیری سموم آفلاتوکسین را برای مواد غذایی مختلف و انواع خوراک دام انجام دهد.
به طور کلی به تمامی مواد خوراکی که طعم شیرینی به سایر محصولات غذایی میبخشند، شیرینکننده میگویند. حضور شیرین کنندهها در خوراکیها و نوشیدنیها، میتواند باعث ایجاد خاصیت نگهدارندگی نیز شود و نقش بسیار بزرگی در زندگی انسان ایفا میکند.
شیرین کنندههای مصنوعی، به گروهی از شیرینکنندهها گفته میشود که از مواد طبیعی مشتق نشده باشد. این نوع از شیرینکنندهها در دسته افزودنیها به شمار می روند که به منظور ایجاد طعم شیرین به مواد غذایی و نوشیدنیها افزوده میشوند. شیرینکنندههای مصنوعی شیرینی و طعم شکر و قند را دارند با این تفاوت که کالری کمتری نسبت به مواد قندی دارند. به همین علت شیرین کنندههای مصنوعی در بسیاری از موارد، جایگزین شیرینکنندههای طبیعی شدند.
یکی از انواع شیرینکنندههای مصنوعی که کاربردهای بسیار زیادی در تولید محصولات غذایی دارد، آسپارتام میباشد که از زمانهای گذشته تاکنون مورد استفاده قرار گرفته است. آسپارتام در بیش از ۵ هزار محصول خوراکی حضور دارند و افراد گوناگونی از آن استفاده میکنند.
این نوع شیرینکننده کالری کمی دارد و شیرینی آن تقریبا ۱۸۰ برابر شکر است. آسپارتام در محصولاتی نظیر آب نبات، نوشابه، ماست، ژله، آدامس و… حضور دارد.
ساخارین از جمله ابتداییترین شیرینکنندهها میباشد که حدود ۱۵۰ سال است که مورد استفاده قرار گرفته است. این نوع شیرینکننده کالری بسیار کمی دارد اما شیرینی آن حدود ۴۰۰ برابر بیشتر از ساکارز است. ساخارین کاربردهای گستردهای در زمینههای مختلف دارد. از جمله کاربردهای شایع ساخارین میتوان به استفاده از آن در تولید خمیر دندانها اشاره کرد.
این نوع شیرین کننده در ساختار خود کربن با نماد (C)، نیتروژن (N) ، هیدروژن (H)، اکسیژن (O)، پتاسیم (K) و سولفور (S) دارد. در رابطه با کالری این شیرین کننده میتوان گفت که هیچ کالری ندارد اما جزو مواد پایدار محسوب میشود.
در میان روش های تحلیلی، روش HPLC رایج ترین تکنیک برای آنالیز چند آنالیتی در صنایع و آزمایشگاه های تحلیلی است. روشهای تحلیلی مختلف برای تعیین شیرینکنندههای غیرمغذی در ماتریسهای غذایی مختلف. انتخاب روشهای تحلیلی، از جمله استخراج، جداسازی و تشخیص، به ویژگیهای نمونه و آنالیتهای هدف بستگی دارد. یک مزیت قابل توجه، توانایی انجام تجزیه و تحلیل همزمان برای چند آنالیت شیرینکننده های غیر مغذی بود.
علاوه بر این، وجود یک روش استخراج و جداسازی سریع، اثربخشی بالایی را برای آنالیز فراهم میکند. آزمایشگاه ایمن کیا صنعت با داشتن گروهی از کارشناسان با تجربه آزمایشگاهی در زمینه آزمونهای مختلف و همچنین دارا بودن دستگاه های به روز و مجهز و همچنین برخورداری از تاییدیههای معتبر ملی و استانی نظیر گواهینامه تایید صلاحیت آزمایشگاه براساس استاندارد ISO/IEC 17025 از مرکز ملی تایید صلاحیت ایران، تاییدیه آزمایشگاه همکار استانی و پروانه بهره برداری آزمایشگاه مجاز از سازمان غذا و دارو و… به بررسی کیفیت و ایمنی این محصولات میپردازد
مواد افزودنی از جمله موادي هستند که بطـور عمـدي در فرآیند تولید موادغذایی افزوده شده تا از تغییرات نامطلوب و فساد ناشی از میکروارگانیسمها جلـوگیري و باعـث افـزایش ماندگاري مواد غذایی میشوند. امروزه به دلیل طیـف گسترده استفاده از مواد افزودنـی درصـنایع غـذایی، بررسـی اثرات آنها بر سلامت مصرف کنندگان حایز اهمیت اسـت.
میزان مصرف بنزوئیـک اسید و سوربیک اسید و نمکهاي حاصل از آنهـا بـه عنـوان مواد نگهدارنده در مواد غذایی توسـط سـازمانهـاي تنظـیم مقررات بین المللی و ملی تعیین میشـود و مصـرف آنهـا در غلظت بسیار کم توصیه شـده اسـت.
اندازهگیری مواد نگهدارنده در مواد غذایی همچون الویه، کنسروها، آبلیمو، رب گوجه فرنگی، سسها،نوشیدنیها در آزمایشگاه “ایمن کیا صنعت” با کمک دستگاه HPLC مورد اندازهگیری قرار میگیرد.
آزمایشگاه ایمن کیا صنعت با داشتن گروهی از کارشناسان با تجربه آزمایشگاهی در زمینه آزمونهای مختلف و همچنین برخورداری از تاییدیههای معتبر ملی و استانی نظیر گواهینامه تایید صلاحیت آزمایشگاه براساس استاندارد ISO/IEC 17025 از مرکز ملی تایید صلاحیت ایران، تاییدیه آزمایشگاه همکار استانی و پروانه بهره برداری آزمایشگاه مجاز از سازمان غذا و دارو و… به بررسی کیفیت و ایمنی این محصولات میپردازد
کافئین پودر سفید کریستالی بدون بو و تلخ مزه با نام شیمیایی1،3،7-تری متیل گزانتین از اجزای اصلی نوشیدنی های انرژی زا و شکلات به شمار می رود.پ
از جمله اثرات منفی کافئین میتوان به بی اشتهایی، افزایش فشارخون، اضطراب ناگهانی، افزایش اسید معده، اختلالات رودهاي و بیخوابی اشاره کرد. دفع آب و سدیم در نوشیدنی هاي انرژی زا گزارش شده است که این عوارض به طور عمده مربوط به وجود کافئین در این نوشیدنی ها است چنان این اثرات با مصرف الکل و سیگار شدت مییابد. حمله صرعی در خصوص مصرف نوشیدنی هاي انرژی زا کافئین در همزمان با الکل گزارش شده است. دد سبب به هم زدن الگوي خواب، افزایش فشار خون، وابستگی فیزیولوژیکی و تشدید اختلالات روانی میشود.
کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC)، روشی مناسب جهت جداسازي، اندازهگیري، و تعیین نوع مواد است. این تکنیک با آشکارسازهاي پیشرفته کاربردهاي زیادي در علوم مختلف دارد. آزمایشگاه “ایمن کیا صنعت” با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا و با استفاده از کارشناسان و متخصصین خبره قادر به اندازهگیری کافیین میباشد.
امروزه رنگهای خوراکی یکی از پرمصرفترین افزودنیها در غذاها و محصولات مختلف غذایی هستند و از این رنگها در محصولات متنوعی مانند کیکها، آبنبات، برخی از شیرینیها، آدامس و… استفاده میشود. به صورت کلی رنگهای افزودنی به محصولات غذایی، به دو دسته رنگهای خوراکی طبیعی و رنگهای خوراکی مصنوعی تقسیم میشوند.
رنگهای خوراکی از برخی گیاهان و میوهها استخراج میشوند و علاوه بر ایجاد ظاهری زیبا و جذاب، فواید بسیاری مانند خواص آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی نیز برای مصرف کنندگان خود دارند. اما در مقابل، رنگهای خوراکی مصنوعی قرار دارند که از فرآیندهای شیمیایی تولید شده و غالبا حاصل از واکنشهای شیمیایی بر روی برخی از مواد پتروشیمیایی و نفتی هستند.رنگهای مصنوعی به دلیل ویژگیهایی که دارند از افزودنیهای محبوب و پرمصرف به شمار میروند اما تاثیرات منفی متعددی نیز بر سلامت افراد دارند و در طی سالیان مختلف، استفاده از آنها محدود و محدودتر شده است به طوری که امروزه تعداد اندکی از این رنگها مجوز استفاده در محصولات خوراکی را دارند.
رنگ کارموزین(Carmoisine) یک رنگ سنتتیک در محدوده رنگ قرمز تا قهوهای است.
این رنگ به دلیل توانایی ایجاد طیف گسترده رنگهای قرمز خوش رنگ در خوراکیهایی چون ژله ، نوشابهها و نوشیدنیها ، شیرینیها، لبنیات، دسر، آدامس، دراژه، کمپوت، بستنی و بسیاری از خوراکی های دیگر مانند کیک ها و برای تزیین مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرد. کارموزین به عنوان یک ماده پایه و همچنین در ترکیب با اسانسها در فرمولاسیون انواع نوشیدنی استفاده شده و طرفداران بسیاری دارد.
برلیانت بلو یا آبی درخشان یک ترکیب آلی سنتتیک است که به عنوان رنگ آبی در غذاهای فرآوری شده ، داروها ، مکملهای غذایی و مواد آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد. برلیانت بلو جزء رنگ های تری اتیل متان طبقه بندی شده و تحت نام های مختلفی شناخته می شود.
این ترکیب در آب و گلیسرول محلول است و حداکثر جذب آن در حدود ۶۲۸ نانومتر است. برلیانت بلو یکی از قدیمیترین افزودنیهای رنگی مورد تأیید FDA است و به طور کلی غیر سمی و بی خطر در نظر گرفته می شود.
سانست یلو یکی از انواع رنگ های غذایی است که در انواع مواد غذایی، داروها و مواد آرایشی مورداستفاده قرار میگیرد. این رنگ به طور قابل توجهی در آمادهسازی مواد غذایی مختلف استفاده میشود و کریستال های نارنجی – قرمز آن در آب و اتانول محلول هستند.
این محصول بصورت پودری برای رنگ دهی در نوشیدنیهای و شربت ها متداول میباشد.
کینولین یلو به عنوان یک ماده افزودنی غذایی به رنگ زرد مایل به سبز است. در مواد غذایی مانند بستنی ها، شیرینیجات، آدامس، نوشیدنیهای مختلف و همچنین در صابونها، شامپوها، مواد پوشش رنگی انواع مواد غذایی و دیگر مصارف بهداشتی، دارویی و آرایشی استفاده می شود.
این رنگ از نظر شیمیایی مخلوطی از دی سولفوناتها ، مونوسولفوناتها ، تریسولفوناتها میباشد.
آزمایشگاه” ایمن کیا صنعت “که یک آزمایشگاه خصوصی و مستقل میباشد که در زمینه آزمونهای مختلف و همچنین برخورداری از تاییدیههای معتبر ملی و استانی نظیر گواهینامه تایید صلاحیت آزمایشگاه براساس استاندارد ISO/IEC 17025 از مرکز ملی تایید صلاحیت ایران، تاییدیه آزمایشگاه همکار استانی و پروانه بهره برداری آزمایشگاه مجاز از سازمان غذا و دارو و… به بررسی کیفیت و ایمنی این محصولات می پردازد.
توانایی اندازه گیری رنگ های مصنوعی مانند سانست یلو، تارترازین، کینولین یلو، کارامل، کارمین و در انواع نوشیدنیها، پفک سایر مواد غذایی در آزمایشگاه ایمن کیا صنعت قابل انجام می باشد. انواع رنگ های طبیعی و مصنوعی در آزمایشگاه با دستگاه HPLC مورد اندازه گیری قرار میگیرد.
به طور کلی جذب اتمی در مفهوم تجزیه ای بعنوان روشی برای تعیین مقدار غلظت یک عنصر در نمونه با اندازه گیری مقدار جذب تشعشعات در بخار اتمی تولید شده از نمونه در طول موجی که مشخص و خاص عنصر تحت اندازه گیری میباشد توصیف میشود. کارائی این وسیله به تنهایی توسط این حقیقت که بین 60 تا 70 عنصر فلزی را با آن در غلظتهائی از حدود جزئی تا مقادیر نسبتاً زیاد می توان تعیین مقدار نمود روشن میشود.
آلودگی فلزات سنگین و ایمنی مواد غذایی فلزات سنگین مانند سرب، جیوه، کادمیوم، کروم و غیره دارای ویژگی های سخت تجزیه و تجمع زیستی قوی هستند. هنگامی که وارد بدن انسان می شوند، ممکن است آسیبهای مختلفی از جمله آسیب به سیستم عصبی، تأثیر بر عملکرد کلیه و ایجاد مشکلات گوارشی ایجاد کنند. غذا، به عنوان منبع اصلی دریافت روزانه برای مردم، به ویژه در مورد آلودگی فلزات سنگین آن نگران است. بنابراین، اندازه گیری دقیق محتوای فلزات سنگین در مواد غذایی برای اطمینان از ایمنی مواد غذایی و حفظ سلامت مردم اهمیت زیادی دارد.
دستگاه HPLC موجود در آزمايشگاه “شرکت ایمن کیا صنعت ” ساخت کمپانی Agilent آمریکا میباشد. همچنین این بخش دستگاه HPLC با دتکتورهای ماورءالبنفش و فلورسانس میباشد و با بهرهگیری از مدیر فنی مجرب و با سابقه و همچنین کارشناسان توانمند در این بخش اندازهگیری مایکوتوکسینها، شیرینکنندهها، نگهدارندهها، کافئین، رنگ مصنوعی انجام میشود.
اندازه گیری و ارزشیابی آلایندههای هوا محیط کار از جمله حوزههای اصلی فعالیت مهندسی بهداشت حرفهای است. از آنجایی که در ایران روشهای نمونه برداری از آلایندههای محیط کار تعریف نشده، جهت نمونه برداری از هوا باید روشهای نمونه برداری و آنالیز سازمان OSHA و موسسه NIOSH یا سایر روشهای معتبر نظیر استانداردهای ISO یا BS مورد استفاده قرار گیرند و در صورت لزوم، با پرسنل آزمایشگاه آنالیز در این خصوص مشورت شود.
آزمایشگاه ایمن کیا صنعت با توجه به امکانات و نیروی انسانی و تجهیزات مندرج در آیین نامه مربوطه با تعیین سطح ارائه خدمات توسط مرکز سلامت محیط وکار و کسب مجوزهای مربوطه میتوانند خدمات بهداشت حرفهای در سطح کشور ارائه نمایند.
ترکیبــات (BTEX) از اولین حرف نام انگلیسی چهار ماده ، بنــزن (Benzene)، تولوئــن (Toluene)، اتیــل بنــزن (Ethylbenzene) و زایلــن (Xylene) از ترکیبــات مهــم خانــواده آالیندههــای آلــی فــرار هســتند کــه اســتفاده گســتردهای در فرایندهــای صنعتــی دارنــد. ایــن ترکیبــات در گروههــای مختلــف مــواد ســرطانزا طبقـه بنـدی شـده و دارای سـمیت عصبـی هسـتند. ترکیبـات (BTEX) در گـروه آالیندههـای دارای اولویـت سـازمان حفاظـت محیــط زیســت آمریــکا(EPA ) قــرار دارنــد.
مواجهــه بــا ترکیبــات آلــی فــرار و BTEX در حیــن انجــام وظیفـه مـورد توجـه سـازمانهای قانـون گـذار مختلفـی قـرار گرفتــه و ســبب شــده اســت کــه روشهــای متفاوتــی بــرای تجزیـه ایـن ترکیبـات ارائـه گـردد. برخـی از روشهـای ارائـه شــده جهــت تجزیــه ترکیبــات آلــی شــامل روش TO15 سازمان محیط زیست آمریکا، روشهـای شـماره 2549 و 1501 موسسه ایمنی و بهداشت حرفهای و روش PV2120 اداره ایمنی و بهداشت حرفه ای (OSHA) می باشد.
یکی از روش های پیشرفته برای تشخیص و اندازه گیری BTEX موجود در هوا بهرهگیری از دستگاه کروماتوگرافی گازی میباشد. آزمایشگاه” ایمن کیا صنعت” با دارا بودن دستگاه GC-FID و کارشناسان متخصص قادر به اندازه گیری این ترکیبات در هوا، آب و خاک میباشد
به عبارت دیگر، VOC ها (Volatile organic compounds) ترکیبات شیمیایی آلی هستند که در شرایط دمایی و فشار داخلی معمولی قادر به تبخیر هستند. این ترکیبات آلی در آب، هوا و خاک وجود دارند و نوعی آلاینده محسوب میشوند.
مواجهه طولانی مدت با VOCs امکان ابتلاء به سرطان مثانه، سرطان خون، آسیب سیستم عصبی، تاثیر زیان آور بر جنین و همچنین تحریک و التهاب مخاط چشم و راه های هوایی را افزایش می دهد.
بوی نامطبوع VOCs منتشره از صنایع یکی از دلایل اصلی نارضایتی مردم است.
VOCs جزء پارامترهای مهم جهت ارزیابی کیفیت هوای داخل و خارج محیط زندگی و کار است و جهت بررسی و تخمین اثرات زیان آور مواجهه با VOCs روشهای مختلفی وجود دارد، از جمله اندازهگیری VOCs و متابولیت های آنها در هوای تنفسی، ادرار، خون و همچنین بررسی مستقیم اثرات زیان آور VOCs در افرادی که در تماس با این ترکیبات می باشند.
اندازه گیری متابولیتهای VOCs در ادرار جهت بررسی مواجهه شغلی با برخی از این ترکیبات مانند بنزن، استایرن و تتراکلرواتان روشی مناسب می باشد.
سنجش VOCs در هوای بازدم یک روش غیر تهاجمی می باشد و اطلاعاتی درباره میزان این ترکیبات در خون ارائه می دهد که نشان دهنده مقدار VOCs در بافت هاست.
بررسی VOCs در هوای بازدم یکی از روشهای تشخیص برخی از بیماریهاست مثلا میان برخی از VOCs در هوای بازدم با بیماری سرطان ریه ارتباط نزدیکی یافت شده است
یکی از روش های پیشرفته برای تشخیص و اندازه گیری ترکیبات آلی فرار (VOCs) موجود در هوا بهره گیری از دستگاه کروماتوگرافی گازی می باشد. آزمایشگاه” ایمن کیا صنعت” با دارا بودن دستگاه GC-MS و GC-FID و کارشناسان متخصص قادر به اندازه گیری این ترکیبات در هوا، آب میباشد.
OEL حلالها مقدار کم غلظت بخاری هستند که کارگران ممکن است به طور مکرر، روز به روز، بدون اثرات نامطلوب سلامتی در معرض آن قرار گیرند. لازم به ذکر است که در برخی کشورها الزامات نظارتی خاصی وجود دارد که انطباق با OEL را پوشش می دهد که باید هنگام طراحی یک برنامه اندازه گیری در نظر گرفته شود.
از آنجایی که نتایج اندازه گیری ها ممکن است مبنای تصمیم گیری های مهم در مورد خطرات احتمالی سلامتی، رعایت مقررات و سرمایه گذاری در اقدامات کنترلی باشد، مهم است که آنها به روشی ساختاریافته و معنادار انجام شوند. جنبههای زیر باید در نظر گرفته شود:
حلالها اغلب یکی از اجزای یک محصول فرموله شده را تشکیل میدهند. اطلاعات مربوط به ترکیب حلال و OELهای قابل اجرا باید در برگه داده ایمنی تامینکننده (SDS) ارائه شود نمونه جمع آوری شده باید معرف هوایی باشد که افراد تنفس می کنند. برای مثال، اندازهگیری بسیار نزدیک به منبع بخار، تنها در صورتی نشاندهنده «معرض قرار گرفتن» است که افراد واقعاً در آن مکان کار میکنند. به طور کلی، سطوح بخار حلال مرتبط با یک فعالیت کاری خاص به طور قابل توجهی با مکان و زمان متفاوت است.
آزمایشگاه “ایمن کیا صنعت” با بهره گیری از تیم نمونه برداری حرفه ای و کارشناسان آنالیز ترکیبات و با دارا بودن دستگاه GC-MS و GC-FID . قادر به اندازه گیری ترکیبات : اتانول، متانول ، ایزوپروپیل الکل و … در هوا میباشد.
متیل ترشیری بوتیل اتر (methyl tertiary-butyl ether) مایعی فرار، قابل اشتعال و بی رنگ است که براحتی در آب حل می شود. این ماده از واکنش شیمیایی بین متانول (Methanol) و ایزوبوتیلن (Isobutylene) تهیه می شود. فرمول شیمیایی این ماده C5H12O می باشد.
MTBE گروهی از مواد شیمیایی است که بعنوان اکسید کننده سوخت (fuel oxygenates) شناخته می شود و جهت افزایش عدد اکتان بنزین مورد استفاده قرار می گیرد. MTBE و سایر اکسید کنندهها باعث میشوند تا بنزین بهتر سوخته شود و انتشار آلاینده هایی مثل مونوکسید کربن و سایر آلاینده ها و به تبع آن آلودگی هوا نیز کاهش یابدMTBE . برای اولین بار در سال ۱۹۷۹ در ایالات متحده در سطح پایینی در بنزین استفاده شد تا بعنوان تقویت کننده اکتان ، جایگزین سرب (تترا اتیل سرب) شود.
به رغم خواصی که این ماده در کاهش آلودگی هوا دارد ، میتواند مشکلاتی را ایجاد نماید. MTBE بیشتر از سایر اجزای بنزین در آب حل می شود و در صورتی که روی زمین ریخته شود سریعتر و عمیقتر میتواند در خاک به سمت آبهای زیر زمینی حرکت کند. در واقع این خاصیت باعث می شود اگر این ماده بر روی زمین ریخته شود و یا از مخازن ذخیره سازی زیر زمینی نشت کند، چاههای آب و آب های زیر زمینی را آلوده سازد. حتی مقدار کمی MTBE میتواند باعث ایجاد بو و طعم و مزه ناخوشایندی در آب شده و آن را غیر قابل شرب کند.
از آنجایی که MTBE براحتی تجزیه نمیشود. در نتیجه زمانی که آلودگی اتفاق بیفتد، پاکسازی آن بسیار سخت و پرهزینه خواهد بود.
قرار گرفتن در معرض فاز گازی میتواند باعث التهابات پوستی و ناراحتیهای چشمی شود.
آزمایشگاه “ایمن کیا صنعت” با بهرهگیری از تیم نمونه برداری حرفهای و کارشناسان اندازهگیری این ترکیبات و با دارا بودن دستگاه GC-MS و GC-FID قادر به اندازهگیری MTBE در هوا ، آب و خاک میباشد.
بنزن به علت ايجاد آنمي آپلاستيك مهلك و لـوكمي حــاد بــا منــشاء اســتخواني در انــسان ، بعنــوان يكــي از خطرناكترين عوامل شيميايي زيان آوردر محيط كار شناخته شده است.
بنزن در كبد توسط آنزيم سـيتوكروم P450 2E1 بـه دو ماده حد واسط بنزن اكسي پين و اكسيد بنـزن تبـديل می شود. اين دو ماده حد واسط ، پس از تشكيل با يكديگر در حال تعادل شـيميايي بـوده و توسـط آنـزيم هيـدرولاز اپوكسيد به بنزن گليكول تبديل ميشوند. بنـزن گليكـول طي واكنش آنزيمي ديگـر بـه كـاتكول و تـرانس، تـرانس موكون آلدهيد كه پيش ساز تـرانس، تـرانس موكونيـك اســيد اســت تبــديل و بــدين ترتيــب تــرانس، تــرانس ـ موكونيك اسيد توليد مي شود.
اندازه گيري غلظت ترانس، ترانس ـ موكونيك اسيد با دستگاه HPLC در ادرار پايان نوبت كاري كارگران مواجه با بنـزن و پـايش بيولـوژيكي تمـاس بـا ايـن مـاده سرطان زا را نشان می دهد.
آزمایشگاه “ایمن کیا صنعت” با بهرهگیری از تیم نمونهبرداری حرفهای و کارشناسان اندازهگیری این ترکیبات و با دارا بودن دستگاه HPLC قادر به اندازهگیری TTAM در نمونه ادرار میباشد.
دستگاه کروماتوگرافی یونی برای اندازهگیری آنیون ها و کاتیون ها مختلف درنمونههای گوناگون در صنعت آب، آزمایشگاهها ، محیط زیست و غیره استفاده میشود. روش Ion کروماتوگراف بسیار سودمند برای آنالیز یونهای معدنی میباشد چرا که هم، زمان کمتر و همچنین از حد تشخیص بالاتری در مقایسه با سایر روش ها برخوردار است. با استفاده از دستگاه یون کروماتوگرافی یا همان Ion کروماتوگراف میتوان یونهای نیترات، فسفات و همچنین آنیون هایی مانند برم، کلر، فلوئور، نیتریت و سولفات را براحتی و در زمان کمتری اندازه گیری نمود.
آزمایشگاه “ایمن کیا صنعت” با بهرهگیری از تیم نمونه برداری حرفه ای و کارشناسان انداز هگیری این ترکیبات و با دارا بودن دستگاه یون کروماتوگرافی (IC) یون کروماتوگرافی قادر به نمونه برداری و اندازه گیری اسیدهای معدنی موجود در هوا بر روی فیلتر و سیلیکاژل و اندازه گیری آنیونهای محلول در آّب میباشد.
هیدروکربن های آروماتیک حلقوی یا PAHs از خطرناکترین ترکیبات نفتی است که آزادسازی آن در محیط زیست می تواند منجر به مشکلات متعددی می شود. استخراج نفت و نشتهای ناشی از مشکلات مخازن و خطوط انتقال یکی از منابع نشت این ترکیبات به محیط زیست است. سرطان زایی این ترکیبات امروزه به اثبات رسیده است. در نتیجه پالایش میزان آن در منابع آبی ضروری اس. این ترکیبات عموما توسط روش های کروماتوگرافی گازی در منابع آبی تشخیص داده می شوند
اندازه گیری ترکیبات نفتی و PAHs در آزمایشگاه دستگاهی ایمن کیا صنعت به شکلی کاملا تخصصی و علمی و انجام می گیرد. آزمایشگاه ایمن کیا صنعت همکار ، سازمان حفاظت محیط زیست می باشد. این مجموعه، با توجه به استانداردهای موجود، همکاری تنگاتنگی با سازمان حفاظت محیط زیست و در زمینه آنالیز کامل آب، فاضلاب و پساب دارد.
ترکیبات پليكلروبيفنيلها (PCBs)، دستهاي از هيدروكربنها هستند كه از دو حلقه بنزني (حلقه بي فنيل ) و استخلافهاي جانبي كلر بر روي آن تشكيل شدهاند. اين مواد به علت خواص ويژهاي كه از خود نشان دادهاند سالهاي متمادي به روغنهاي پايه نفتي افزوده ميشد.
بیشترین آلودگی شناخته شده با مواد PCBs در ایران مربوط به روغنهایی که با نام تجاری آسکارل یا Aroclor شناخته میشوند و در ترانسفورماتورها مورد استفاده قرار گرفتهاند. تعویض این روغنها آسان و کم هزینه انجام نمیشود چراکه اولا عمر تعریف شده برای این روغنها طولانی و بین 25 و 40 سال است و ثانیا حتی در صورت تعویض نیز، ترکیبات پلی کلره بی فنیل در سطح سطوح داخلی ترانس برق و تجهیزات باقی مانده و روغن جدید تعویض شده را نیز آلوده میکنند. راه تشخیص روغنهای آلوده آسکارل نیز، روشهای آزمایشگاهی است.
اندازه گیری ترکیبات PCBs در آزمایشگاه دستگاهی”ایمن کیا صنعت” به شکلی کاملا تخصصی و علمی و انجام می گیرد. آزمایشگاه ایمن کیا صنعت همکار، سازمان حفاظت محیط زیست میباشد. این مجموعه، با توجه به استانداردهای موجود، همکاری تنگاتنگی با سازمان حفاظت محیط زیست و در زمینه آنالیز کامل آب، فاضلاب و پساب دارد.
نفت خام از صدها هیدروکربن متفاوت تشکیل شده است که هرکدام خصوصیات و ویژگیهای مخصوص به خود را دارد. در برخی موارد نظیر نشت مواد نفتی از خطوط لوله یا مخازن نگهداری، نیازی به تفکیک هیدروکربنها از یکدیگر وجود ندارد و موضوع انتشار آلودگی بصورت کلی پیگیری میشود در این مورد یا موارد مشابه از از پارامتر کل هیدروکربنهای نفتی یا TPH (Total petroleum hydrocarbons) استفاده میشود.
چند روش برای اندازهگیری TPH وجود دارد یکی از روش ها، روش کروماتوگرافی گازی یا GC که نسبتاً گران و زمان بر است، اما با اینحال مزایایی هم دارد. دقت روش بالاست و تکرارپذیری خوبی دارد. از طرف دیگر امکان ردیابی چند برش نفتی وجود دارد. به این ترتیب چنانچه در بحث آلایندگی و انتشار آنها، برشهای خاصی مد نظر باشد روش کروماتوگرافی گازی بهترین روش است
اندازه گیری ترکیباتTPH در آزمایشگاه دستگاهی به شکلی کاملا تخصصی ، علمی با دستگاه GC-MS انجام میگیرد. آزمایشگاه ایمن کیا صنعت همکار، سازمان حفاظت محیط زیست میباشد. این مجموعه، با توجه به استانداردهای موجود، همکاری تنگاتنگی با سازمان حفاظت محیط زیست و در زمینه آنالیز کامل آب، فاضلاب و پساب دارد.
امروزه، آلودگی سفرههای آب زیرزمینی، یکی از جدیترین مشکلات زیست محیطی در سراسر جهان میباشد. از مهمترین این آلایندهها، آلایندههای نفتی و ترکیبات آن میباشد که در اثر نشست و تراوش هنگام ذخیرهسازی و یا انتقال، با نفوذ به خاک، منابع آب زیرزمینی را آلوده میکند. این ترکیبات دارای ساختار پیچیده شیمیایی و قابلیتهای حل مختلف در آبزیرزمینی میباشند.
BTEX علاوه بر بنزین در تولید بسیاری از محصولات خانگی کاربرد دارد که به دلیل غیرقطبی بودن و حلالیت آنها در آب، این ترکیبات نفتی میتواند وارد سیستم آب زیرزمینی و خاک شده و باعث ایجاد مشکلات جدی در مبحث آلودگی گردد
اندازهگیری ترکیبات BTEX در آزمایشگاه “ایمن کیا صنعت” به شکلی کاملا تخصصی ، علمی با دستگاه GC-FID در آب، پسآب و خاک انجام میگیرد. آزمایشگاه ایمن کیا صنعت همکار، سازمان حفاظت محیط زیست میباشد. این مجموعه، با توجه به استانداردهای موجود، همکاری تنگاتنگی با سازمان حفاظت محیط زیست و در زمینه آنالیز کامل آب، فاضلاب و پساب دارد.
مشکلی که عموماً از فلزات سنگین ناشی میشود آن است که پس از ورود به بدن جانداران از آن خارج نمیشوند بلکه در بافتهایی مثل چربی یا استخوانها رسوب کرده و انباشته میشوند. این رفتار آنها موجب بروز بیماریها و ناراحتیهای فراوانی در جانداران میشود. بطور خاص در مورد انسان برخی اختلالات عصبی و سرطان ها از نتایج اثرات ورود فلزات سنگین به بدن است. از طرفی خاصیت تجمعپذیری فلزات سنگین در گیاهان و ورود آنها به زنجیره غذایی کنترل خطرات ناشی از آنها را سختتر میکند.
اندازه گیری فلزات سنگین در آزمایشگاه دستگاهی ایمن کیا صنعت به شکلی کاملا تخصصی، علمی با دستگاه جذب اتمی در آب، پسآب و خاک انجام میگیرد. آزمایشگاه “ایمن کیا صنعت” همکار، سازمان حفاظت محیط زیست میباشد. این مجموعه، با توجه به استانداردهای موجود، همکاری تنگاتنگی با سازمان حفاظت محیط زیست و در زمینه آنالیز کامل آب، فاضلاب و پساب دارد.
آزمایشگاه دستگاهی ایمن کیا صنعت با فناوریهای پیشرفته و تیمی متخصص، خدمات گستردهای را در زمینه آزمونهای دستگاهی ارائه میدهد. هدف این مجموعه، تضمین کیفیت و ایمنی مواد غذایی و محیط زیست است. خدمات آزمایشگاه بر اساس استانداردهای بینالمللی، دقت و اطمینان بیشتری را به مشتریان خود ارائه میدهد.
با سلام خدمت همراهان مجموعه ایمن کیا صنعت
با توجه به خرابی خطوط تلفن از سمت شرکت مخابرات، موقتا جهت تماس با شرکت از شماره تماس زیر استفاده نمایید.
از اینکه صبورانه ما را همراهی میکنید، سپاسگزاریم.