• شیراز. شهرک صنعتی بزرگ شیراز. میدان صنعت. صنعت شمالی
  • info@iks.co.ir
  • 021-92009077

آزمایشگاه دستگاهی

  آزمایشگاه دستگاهی ایمن کیا صنعت 

آزمایشگاه ایمن کیا صنعت با بهره‌گیری از تجهیزات پیشرفته مانند HPLC، GC-MS و AAS و تیمی از کارشناسان مجرب، خدمات گسترده‌ای در حوزه آزمون‌های دستگاهی ارائه می‌دهد. این خدمات شامل تحلیل کیفیت مواد غذایی، کشاورزی، آب، خاک، و هوا است که با رعایت استانداردهای معتبر بین‌المللی و ملی انجام می‌شود.


آزمون‌های قابل اندازه‌گیری در صنایع غذایی

 باقی‌مانده سموم آفت‌کش با دستگاه GC-MS

  • با افزایش استفاده از سموم دفع آفات و تأثیر آنها بر سلامت انسان و محیط زیست، کنترل میزان باقی‌مانده سموم در مواد غذایی ضروری است.
  • در آزمایشگاه ایمن کیا صنعت، این آزمون بر روی میوه‌ها، سبزیجات، غلات، خشکبار و آب انجام می‌شود.

 مایکوتوکسین‌ها با دستگاه HPLC

  • مایکوتوکسین‌ها، سموم قارچی پایدار، از طریق آلودگی قارچ‌ها تولید می‌شوند. این سموم ممکن است سبب سرطان یا مسمومیت شوند.
  • انواع مایکوتوکسین‌ها که بررسی می‌شوند: آفلاتوکسین‌ها (B1، G1، B2، G2)، اکراتوکسین، زیرالنون، و دیاکسی نیوالنول.

 شیرین‌کننده‌های مصنوعی با دستگاه HPLC

  • شیرین‌کننده‌هایی مانند آسپارتام و ساخارین در مواد غذایی تحلیل شده و میزان ایمنی آنها بررسی می‌شود.

مواد نگهدارنده (بنزوات و سوربات) با HPLC

  • بنزوات و سوربات در مواد غذایی مانند کنسروها و نوشیدنی‌ها جهت افزایش ماندگاری استفاده می‌شوند. این مواد به‌دقت تحلیل و کنترل می‌شوند.

 کافئین در نوشیدنی‌ها با HPLC

  • کافئین، موجود در نوشیدنی‌های انرژی‌زا و قهوه، از جنبه‌های مثبت و منفی تأثیرات بسیاری دارد. آزمایشگاه میزان کافئین را با دقت بالایی اندازه‌گیری می‌کند.

 

آزمایشگاه دستگاهی


 

آزمون‌های مرتبط با محیط زیست و ایمنی شغلی

اندازه‌گیری فلزات سنگین در آب و خاک با AAS

  • فلزات سنگین مانند سرب و جیوه، به دلیل پایداری و اثرات زیستی منفی، در آب، خاک و محصولات کشاورزی پایش می‌شوند.

اندازه‌گیری ترکیبات BTEX با GC-FID

  • ترکیبات BTEX (بنزن، تولوئن، اتیل‌بنزن، و زایلن) آلاینده‌های محیطی هستند که با دستگاه کروماتوگرافی گازی اندازه‌گیری می‌شوند.

تحلیل VOCs با GC-MS

  • VOCs یا ترکیبات آلی فرار از آلاینده‌های شیمیایی هوا هستند که اثرات زیان‌باری بر سلامت انسان و محیط زیست دارند.

اندازه‌گیری شاخص بیولوژیک (TTAM) با HPLC

  • این شاخص میزان مواجهه افراد با ترکیبات زیان‌آور مانند بنزن را ارزیابی می‌کند.

اندازه‌گیری اسیدهای معدنی در هوا با یون کروماتوگرافی (IC)

  • کروماتوگرافی یونی، دقیق‌ترین روش برای پایش آلودگی‌های شیمیایی اسیدهای معدنی در هوا و آب است.

توانمندی‌ها و تجهیزات پیشرفته آزمایشگاه دستگاهی

دستگاه‌های پیشرفته

  • HPLC: آنالیز مواد شیمیایی نظیر مایکوتوکسین‌ها و شیرین‌کننده‌ها.
  • GC-MS: شناسایی و اندازه‌گیری VOCs، سموم، و ترکیبات نفتی.
  • AAS: اندازه‌گیری دقیق فلزات سنگین در نمونه‌های مختلف.
  • یون کروماتوگرافی: تحلیل یون‌های معدنی و اسیدها.

 

 

 

 

درآزمایشگاه دستگاهی ما میزان باقی­مانده سموم درمیوه و سبزیجات، غلات، خشکبار، آب ، خاک و. با استفاده از گاز کروماتوگرافی به­ همراه دکتور جرمی (GC-MS) با بالاترین دقت و کیفیت اندازه­ گیری می­شود و براساس استاندارد ISO/IEC 17025 از مرکز ملی تایید صلاحیت ایران، تاییدیه آزمایشگاه همکار استانی و پروانه بهره برداری آزمایشگاه مجاز از سازمان غذا و … به بررسی کیفیت و ایمنی این محصولات می‌پردازد.

اندازه ­گیری مایکوتوکسین­ها در محصولات کشاورزی و مواد غذایی با دستگاه HPLC

بســيارى از محصولات كشــاورزى از اولين مراحل كشت تا هنگام مصرف در معرض آلوده شــدن با قارچ ها قرار دارند چنانچه قارچ آلوده كننده از ســويه هاي توكســين­زا باشــد ممكن اســت در مراحلى از رشــد خود به عنوان متابوليت ثانويه ايجاد مايكوتوكسين نمايد. مايكوتوكســينها غالبا تركيبات پايدارى هستند دو گونه اصلی قارچ یعنی آسپرژیلوس پارازیتیکوس و آسپرژیلوس فلاووس دلیل اصلی تولید سم آفلاتوکسین هستند. در صورت آلوده‌شدن مواد غذایی به این کپک‌ها، در محیط گرم و مرطوب سموم مایکوتوکسین تولید می‌شود. اگر میزان آلودگی با این سم طبیعی بالا باشد خود را به شکل توده‌های قارچی زرد یا سبز رنگ بر روی بخش‌های آسیب دیده محصول نشان می‌دهد. اما نکته‌ی مهم این موضوع است که در اغلب موارد آفلاتوکسین‌ها قابل رویت با چشم نیستند.

معمولا آفلاتوکسین‌ها از طریق مواد غذایی که در شرایط نامناسب فرآوری یا نگهداری شده تولید شود، انسان را آلوده می‌کنند و در برخی موارد خطر ابتلا به سرطان نیز وجود دارد.

انواع مایکوتوکسین ها :

آفلاتوکسین ها (Aflatoxin)

آفلاتوکسین­ها انواع مختلفی دارند که مهم­ترین آنها عبارتند از:

بیشتر از ۲۰ گونه آفلاتوکسین وجود دارد. اما چهار گونه اصلی آن شامل G1، B2، B1 ، G2 هستند. آفلاتوکسین‌های M2 و M1 به ترتیب متابولیت‌های ناشی از هیدروکسیله شدن آفلاتوکسین‌های B2 و B1 هستند. آفلاتوکسین‌های M1 و M2 برای نخستین‌بار از شیر دام‌هایی که با خوراک آلوده تغذیه شده بودند جدا شدند. میزان سمیت آفلاتوکسین‌ها به ترتیب ذیل هستند: B1>G1>B2>G2

 اکراتوکسین (Ochratoxin)

از فراوان‌ترین مایکوتوکسین‌های آلوده­کننده مواد غذایی است. انسان می‌تواند از طریق مصرف محصولات غذایی آلوده، به ویژه غلات و گوشت  آلوده، و همچنین قهوه، انگور خشک در معرض این سم قرار بگیرد. این سم در بافت‌ها و اندام‌های حیوانات و همچنین خون انسان و شیر مادر یافت شده‌است. اکراتوکسین، مانند اکثر مواد سمی، دارای تفاوت‌های سم‌شناختی زیادی برای گونه‌ها و جنس‌ها است

زیرالنون (Zearalenone)

یکی از مایکوتوکسین هاي قارچی زیرالنون است که سمی استروژنیک می­باشد که بوسیله قارچ فوزاریوم و گونه­هاي مرتبط بر روي محصولاتی نظیر گندم، جو، ذرت و ذرت خوشه اي تولید می شود.

داکسی نیوالنول (Deoxynivalenol)

دی­اکسی نیوالنول توسط بعضی گونه­های قارچ فوزاریوم تولید می شود که در ذرت، گندم، جو دوسر، جو و سایر غلات در مزارع یا در حین انبار شدن دیده می­شود. انسان­ها بطور مستقیم از طریق غلات و بطور غیر مستقیم از طریق غذاهای با منشأ حیوانی (جگر و کلیه و تخم مرغ و شیر) در معرض خطر این مایکوتوکسین هستند.

آزمایشگاه دستگاهی ایمن کیا صنعت صنعت با داشتن گروهی از کارشناسان با تجربه آزمایشگاهی در زمینه آزمون‌های مختلف و همچنین برخورداری از تاییدیه‌های معتبر ملی و استانی نظیر گواهینامه تایید صلاحیت آزمایشگاه براساس استاندارد ISO/IEC 17025  از مرکز ملی تایید صلاحیت ایران، تاییدیه آزمایشگاه همکار استانی و پروانه بهره برداری آزمایشگاه مجاز از سازمان غذا و دارو و… آمادگی دارد حسب نیاز مشتریان محترم، آزمون شناسایی و اندازه­گیری سموم آفلاتوکسین را برای مواد غذایی مختلف و انواع خوراک دام انجام دهد.

اندازه­ گیری شیرین کننده­های مصنوعی در مواد غذایی با دستگاه HPLC

به طور کلی به تمامی مواد خوراکی که طعم شیرینی به سایر محصولات غذایی می­بخشند، شیرین­کننده می­گویند. حضور شیرین کننده­ها در خوراکی­ها و نوشیدنی­ها، می­تواند باعث ایجاد خاصیت نگهدارندگی نیز شود و نقش بسیار بزرگی در زندگی انسان ایفا می­کند.

شیرین کننده­های مصنوعی، به گروهی از شیرین­کننده­ها گفته می­شود که از مواد طبیعی مشتق نشده باشد. این نوع از شیرین­کننده­ها در دسته افزودنی­ها به شمار می روند که به منظور ایجاد طعم شیرین به مواد غذایی و نوشیدنی­ها افزوده می­شوند. شیرین­کننده­های مصنوعی شیرینی و طعم شکر و قند را دارند با این تفاوت که کالری کمتری نسبت به مواد قندی دارند. به همین علت شیرین ‌کننده­های مصنوعی در بسیاری از موارد، جایگزین شیرین­کننده­های طبیعی شدند.

انواع شیرین­کننده­های مصنوعی

آسپارتام:

یکی از انواع شیرین­کننده­های مصنوعی که کاربردهای بسیار زیادی در تولید محصولات غذایی دارد، آسپارتام می­باشد که از زمان­های گذشته تاکنون مورد استفاده قرار گرفته است. آسپارتام در بیش از ۵ هزار محصول خوراکی حضور دارند و افراد گوناگونی از آن استفاده می­کنند.

این نوع شیرین­کننده کالری کمی دارد و شیرینی آن تقریبا ۱۸۰ برابر شکر است. آسپارتام در محصولاتی نظیر آب نبات، نوشابه، ماست، ژله، آدامس و… حضور دارد.

ساخارین:

ساخارین از جمله ابتدایی­ترین شیرین­کننده­ها می­باشد که حدود ۱۵۰ سال است که مورد استفاده قرار گرفته است. این نوع شیرین­کننده کالری بسیار کمی دارد اما شیرینی آن حدود ۴۰۰ برابر بیشتر از ساکارز است. ساخارین کاربردهای گسترده­ای در زمینه­های مختلف دارد. از جمله کاربردهای شایع ساخارین می­توان به استفاده از آن در تولید خمیر دندان­ها اشاره کرد.

آسه سولفام پتاسیم:

این نوع شیرین کننده در ساختار خود کربن با نماد (C)، نیتروژن (N) ، هیدروژن (H)، اکسیژن (O)، پتاسیم (K) و سولفور (S) دارد. در رابطه با کالری این شیرین کننده می­توان گفت که هیچ کالری ندارد اما جزو مواد پایدار محسوب می­شود.

در میان روش های تحلیلی، روش HPLC رایج ترین تکنیک برای آنالیز چند آنالیتی در صنایع و آزمایشگاه های تحلیلی است. روش­های تحلیلی مختلف برای تعیین شیرین­کننده­های غیرمغذی در ماتریس­های غذایی مختلف. انتخاب روش­های تحلیلی، از جمله استخراج، جداسازی و تشخیص، به ویژگی­های نمونه و آنالیت­های هدف بستگی دارد. یک مزیت قابل توجه، توانایی انجام تجزیه و تحلیل همزمان برای چند آنالیت شیرین­کننده های غیر مغذی بود.

علاوه بر این، وجود یک روش استخراج و جداسازی سریع، اثربخشی بالایی را برای آنالیز فراهم می‌کند. آزمایشگاه ایمن کیا صنعت با داشتن گروهی از کارشناسان با تجربه آزمایشگاهی در زمینه آزمون‌های مختلف و همچنین دارا بودن دستگاه های به روز و مجهز و همچنین برخورداری از تاییدیه‌های معتبر ملی و استانی نظیر گواهینامه تایید صلاحیت آزمایشگاه براساس استاندارد ISO/IEC 17025  از مرکز ملی تایید صلاحیت ایران، تاییدیه آزمایشگاه همکار استانی و پروانه بهره برداری آزمایشگاه مجاز از سازمان غذا و دارو و… به بررسی کیفیت و ایمنی این محصولات می‌پردازد

 

 

 

اندازه گیری مواد نگهدارنده سوربات و بنزوات در صنایع غذایی با استفاده از کروماتوگرافی HPLC

مواد افزودنی از جمله موادي هستند که بطـور عمـدي در فرآیند تولید موادغذایی افزوده شده تا از تغییرات نامطلوب و فساد ناشی از میکروارگانیسم­ها جلـوگیري و باعـث افـزایش ماندگاري مواد غذایی می­شوند. امروزه به دلیل طیـف گسترده استفاده از مواد افزودنـی درصـنایع غـذایی، بررسـی اثرات آنها بر سلامت مصرف کنندگان حایز اهمیت اسـت.

میزان مصرف بنزوئیـک اسید و سوربیک اسید و نمک­هاي حاصل از آنهـا بـه عنـوان مواد نگهدارنده در مواد غذایی توسـط سـازمان­هـاي تنظـیم مقررات بین المللی و ملی تعیین می­شـود و مصـرف آنهـا در غلظت بسیار کم توصیه شـده اسـت.

اندازه‌گیری مواد نگهدارنده در مواد غذایی همچون الویه، کنسروها، آبلیمو، رب گوجه فرنگی، سس‌ها،نوشیدنی­ها  در آزمایشگاه “ایمن کیا صنعت” با کمک دستگاه  HPLC  مورد اندازه‌گیری قرار می‌گیرد.

آزمایشگاه ایمن کیا صنعت با داشتن گروهی از کارشناسان با تجربه آزمایشگاهی در زمینه آزمون‌های مختلف و همچنین برخورداری از تاییدیه‌های معتبر ملی و استانی نظیر گواهینامه تایید صلاحیت آزمایشگاه براساس استاندارد ISO/IEC 17025  از مرکز ملی تایید صلاحیت ایران، تاییدیه آزمایشگاه همکار استانی و پروانه بهره برداری آزمایشگاه مجاز از سازمان غذا و دارو و… به بررسی کیفیت و ایمنی این محصولات می‌پردازد

انداه­ گیری کافئین در انواع نوشیدنی  با استفاده از کروماتوگرافی HPLC

کافئین پودر سفید کریستالی بدون بو و تلخ مزه با نام شیمیایی1،3،7-تری متیل گزانتین از اجزای اصلی نوشیدنی های انرژی زا و شکلات به شمار می رود.پ

از جمله اثرات منفی کافئین می­توان به بی اشتهایی، افزایش فشارخون، اضطراب ناگهانی، افزایش اسید معده، اختلالات رودهاي و بیخوابی اشاره کرد. دفع آب و سدیم در نوشیدنی هاي انرژی زا گزارش شده است که این عوارض به طور عمده مربوط به وجود کافئین در این نوشیدنی­ ها است چنان این اثرات با مصرف الکل و سیگار شدت می­یابد. حمله صرعی در خصوص مصرف نوشیدنی­ هاي انرژی زا کافئین در همزمان با الکل گزارش شده است. دد سبب به هم زدن الگوي خواب، افزایش فشار خون، وابستگی فیزیولوژیکی و تشدید اختلالات روانی می­شود.

روش اندازه­ گیری کافیین

کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC)، روشی مناسب جهت جداسازي، اندازه­گیري، و تعیین نوع مواد است. این تکنیک با آشکارسازهاي پیشرفته کاربردهاي زیادي در علوم مختلف دارد. آزمایشگاه “ایمن کیا صنعت” با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا و با استفاده از کارشناسان و متخصصین خبره قادر به اندازه­گیری کافیین می­باشد.

 

اندازه ­گیری رنگ­های مصنوعی  در مواد غذایی  با استفاده از کروماتوگرافی HPLC

 

امروزه رنگ‌های خوراکی یکی از پرمصرف­ترین افزودنی‌ها در غذاها و محصولات مختلف غذایی هستند و از این رنگ‌ها در محصولات متنوعی مانند کیک‌ها، آبنبات، برخی از شیرینی‌ها، آدامس و… استفاده می‌شود. به صورت کلی رنگ‌های افزودنی به محصولات غذایی، به دو دسته رنگ‌های خوراکی طبیعی و رنگ‌های خوراکی مصنوعی تقسیم می‌شوند.

رنگ‌های خوراکی از برخی گیاهان و میوه‌ها استخراج می‌شوند و علاوه بر ایجاد ظاهری زیبا و جذاب، فواید بسیاری مانند خواص آنتی ‌اکسیدانی و ضد میکروبی نیز برای مصرف کنندگان خود دارند. اما در مقابل، رنگ‌های خوراکی مصنوعی قرار دارند که از فرآیندهای شیمیایی تولید شده و غالبا حاصل از واکنش‌های شیمیایی بر روی برخی از مواد پتروشیمیایی و نفتی هستند.رنگ‌های مصنوعی به دلیل ویژگی‌‌هایی که دارند از افزودنی‌های محبوب و پرمصرف به شمار می‌روند اما تاثیرات منفی متعددی نیز بر سلامت افراد دارند و در طی سالیان مختلف، استفاده از آن‌ها محدود و محدودتر شده است به طوری که امروزه تعداد اندکی از این رنگ‌ها مجوز استفاده در محصولات خوراکی را دارند.

 

 

انواع رنگ­های مصنوعی:

رنگ کارموزین

رنگ کارموزین(Carmoisine) یک رنگ سنتتیک در محدوده رنگ قرمز تا قهوه­ای است.

این رنگ به دلیل توانایی ایجاد طیف گسترده رنگ­های قرمز خوش رنگ در خوراکی­هایی چون ژله ، نوشابه­ها و نوشیدنی­ها ، شیرینی­ها، لبنیات، دسر، آدامس، دراژه، کمپوت، بستنی و بسیاری از خوراکی های دیگر مانند کیک ها و برای تزیین مواد غذایی مورد استفاده قرار می­گیرد. کارموزین به عنوان یک ماده پایه و همچنین در ترکیب با اسانس­ها در فرمولاسیون انواع نوشیدنی استفاده شده و طرفداران بسیاری دارد.

رنگ برلیانت بلو

برلیانت بلو یا آبی درخشان یک ترکیب آلی سنتتیک است که به عنوان رنگ آبی در غذاهای فرآوری شده ، داروها ، مکمل­های غذایی و مواد آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد. برلیانت بلو جزء رنگ های تری اتیل متان طبقه بندی شده و تحت نام های مختلفی شناخته می شود.

این ترکیب در آب و گلیسرول محلول است و حداکثر جذب آن در حدود ۶۲۸ نانومتر است. برلیانت بلو یکی از  قدیمی­ترین افزودنی­های رنگی مورد تأیید FDA است و به طور کلی غیر سمی و بی خطر در نظر گرفته می شود.

رنگ سانست یلو

سانست یلو یکی از انواع رنگ های غذایی است که در انواع مواد غذایی، داروها و مواد آرایشی مورداستفاده قرار  می­گیرد. این رنگ به طور قابل توجهی در آماده­سازی مواد غذایی مختلف استفاده می­شود و کریستال های  نارنجی – قرمز آن در آب و اتانول محلول هستند.

این محصول بصورت پودری برای رنگ دهی در نوشیدنی­های و شربت ها متداول می­باشد.

رنگ کینولین یلو

کینولین یلو به عنوان یک ماده افزودنی غذایی به رنگ زرد مایل به سبز است. در مواد غذایی مانند بستنی ها، شیرینی‌جات، آدامس، نوشیدنی­های مختلف و همچنین در صابون‌ها، شامپوها، مواد پوشش‌ رنگی انواع مواد غذایی و دیگر مصارف بهداشتی، دارویی و آرایشی استفاده می شود.

این رنگ از نظر شیمیایی مخلوطی از دی سولفونات­ها ، مونوسولفونات­ها ، تری­سولفونات­ها می­باشد.

ISO 17025

آزمایشگاه” ایمن کیا صنعت “که یک آزمایشگاه خصوصی و مستقل می­باشد که در زمینه آزمون­های مختلف و همچنین برخورداری از تاییدیه­های معتبر ملی و استانی نظیر گواهینامه تایید صلاحیت آزمایشگاه براساس استاندارد ISO/IEC 17025  از مرکز ملی تایید صلاحیت ایران، تاییدیه آزمایشگاه همکار استانی و پروانه بهره برداری آزمایشگاه مجاز از سازمان غذا و دارو و… به بررسی کیفیت و ایمنی این محصولات می پردازد.

توانایی اندازه گیری رنگ های مصنوعی مانند سانست یلو، تارترازین، کینولین یلو، کارامل، کارمین و در انواع نوشیدنی­ها، پفک سایر مواد غذایی در آزمایشگاه ایمن کیا صنعت قابل انجام می باشد. انواع رنگ های طبیعی و مصنوعی  در آزمایشگاه با دستگاه  HPLC  مورد اندازه گیری قرار می­گیرد.

روش­ های اندازه­ گیری فلزات سنگین در مواد غذایی و آب با استفاده از دستگاه جذب اتمی (ASS) در آزمایشگاه دستگاهی ایمن کیا صنعت

به طور کلی جذب اتمی در مفهوم تجزیه ای بعنوان روشی برای تعیین مقدار غلظت یک عنصر در نمونه با اندازه گیری مقدار جذب تشعشعات در بخار اتمی تولید شده از نمونه در طول موجی که مشخص و خاص عنصر تحت اندازه گیری می­باشد توصیف می­شود. کارائی این وسیله به تنهایی توسط این حقیقت که بین 60 تا 70 عنصر فلزی را با آن در غلظت­هائی از حدود جزئی تا مقادیر نسبتاً زیاد می توان تعیین مقدار نمود روشن می­شود.

آلودگی فلزات سنگین و ایمنی مواد غذایی فلزات سنگین مانند سرب، جیوه، کادمیوم، کروم و غیره دارای ویژگی های سخت تجزیه و تجمع زیستی قوی هستند. هنگامی که وارد بدن انسان می شوند، ممکن است آسیب­های مختلفی از جمله آسیب به سیستم عصبی، تأثیر بر عملکرد کلیه و ایجاد مشکلات گوارشی ایجاد کنند. غذا، به عنوان منبع اصلی دریافت روزانه برای مردم، به ویژه در مورد آلودگی فلزات سنگین آن نگران است. بنابراین، اندازه گیری دقیق محتوای فلزات سنگین در مواد غذایی برای اطمینان از ایمنی مواد غذایی و حفظ سلامت مردم اهمیت زیادی دارد.

دستگاه HPLC موجود در آزمايشگاه “شرکت ایمن کیا صنعت ” ساخت کمپانی Agilent آمریکا می­باشد. همچنین این بخش دستگاه HPLC با دتکتورهای ماورءالبنفش و فلورسانس می­باشد و با بهره­گیری از مدیر فنی مجرب و با سابقه و همچنین کارشناسان توانمند در این بخش اندازه­گیری مایکوتوکسین­ها، شیرین­کننده­ها، نگهدارنده­ها،  کافئین، رنگ مصنوعی انجام می­شود.

 

 

آزمون­های قابل اندازه ­گیری در بخش بهداشت حرفه ­ای آزمایشگاه دستگاهی ایمن کیا صنعت:

 

اندازه­ گیری و ارزشیابی آلاینده­های هوا محیط کار از جمله حوزه­های اصلی فعالیت مهندسی بهداشت حرفه­ای است. از آنجایی که در ایران روش­های نمونه برداری از آلاینده­های محیط کار تعریف نشده، جهت نمونه برداری از هوا باید روش­های نمونه برداری و آنالیز سازمان OSHA و موسسه NIOSH یا سایر روش­های معتبر نظیر استانداردهای ISO یا BS مورد استفاده قرار گیرند و در صورت لزوم، با پرسنل آزمایشگاه آنالیز در این خصوص مشورت شود.

آزمایشگاه ایمن کیا صنعت با توجه به امکانات و نیروی انسانی و تجهیزات مندرج در آیین نامه مربوطه با تعیین سطح ارائه خدمات توسط مرکز سلامت محیط وکار و کسب مجوزهای مربوطه می‌توانند خدمات بهداشت حرفه‌ای در سطح کشور ارائه نمایند.

خدمات ارائه شده در بخش بهداشت حرفه ­ای در  آزمایشگاه دستگاهی به صورت زیر است :

 اندازه گیری BTEX با دستگاه GC-FID

ترکیبــات (BTEX) از اولین حرف نام انگلیسی چهار ماده ، بنــزن (Benzene)، تولوئــن (Toluene)، اتیــل بنــزن (Ethylbenzene) و زایلــن (Xylene) از ترکیبــات مهــم خانــواده آالینده­هــای آلــی فــرار هســتند کــه اســتفاده گســترده­ای در فرایندهــای صنعتــی دارنــد. ایــن ترکیبــات در گروه­هــای مختلــف مــواد ســرطان­زا طبقـه بنـدی شـده و دارای سـمیت عصبـی هسـتند. ترکیبـات (BTEX) در گـروه آالینده­هـای دارای اولویـت سـازمان حفاظـت محیــط زیســت آمریــکا(EPA ) قــرار دارنــد.

مواجهــه بــا ترکیبــات آلــی فــرار و BTEX در حیــن انجــام وظیفـه مـورد توجـه سـازمان­های قانـون گـذار مختلفـی قـرار گرفتــه و ســبب شــده اســت کــه روش­هــای متفاوتــی بــرای تجزیـه ایـن ترکیبـات ارائـه گـردد. برخـی از روش­هـای ارائـه شــده جهــت تجزیــه ترکیبــات آلــی شــامل روش TO15 سازمان محیط زیست آمریکا، روش­هـای شـماره 2549 و 1501 موسسه ایمنی و بهداشت حرفه­ای و روش PV2120  اداره ایمنی و بهداشت حرفه ای (OSHA) می باشد.

یکی از روش های پیشرفته برای تشخیص و اندازه گیری BTEX  موجود در هوا بهره­گیری از دستگاه کروماتوگرافی گازی می­باشد. آزمایشگاه” ایمن کیا صنعت” با دارا بودن دستگاه GC-FID و کارشناسان متخصص قادر به اندازه گیری این ترکیبات در هوا، آب و خاک می­باشد

 اندازه گیری ترکیبات آلی فرار (VOC) با دستگاه GC-MS

 به عبارت دیگر، VOC ها (Volatile organic compounds) ترکیبات شیمیایی آلی هستند که در شرایط دمایی و فشار داخلی معمولی قادر به تبخیر هستند. این ترکیبات آلی در آب، هوا و خاک وجود دارند و نوعی آلاینده محسوب می‌شوند.

مواجهه طولانی مدت با VOCs امکان ابتلاء به سرطان مثانه، سرطان خون، آسیب سیستم عصبی، تاثیر زیان آور بر جنین و همچنین تحریک و التهاب مخاط چشم و راه های هوایی را افزایش می دهد.

بوی نامطبوع VOCs منتشره از صنایع یکی از دلایل اصلی نارضایتی مردم است.

VOCs جزء پارامترهای مهم جهت ارزیابی کیفیت هوای داخل و خارج محیط زندگی و کار است و جهت بررسی و تخمین اثرات زیان آور مواجهه با VOCs روش­های مختلفی وجود دارد، از جمله اندازه­گیری VOCs و متابولیت های آنها در هوای تنفسی، ادرار، خون و همچنین بررسی مستقیم اثرات زیان آور VOCs در افرادی که در تماس با این ترکیبات می باشند.

اندازه گیری متابولیت­های VOCs در ادرار جهت بررسی مواجهه شغلی با برخی از این ترکیبات مانند بنزن، استایرن و تتراکلرواتان روشی مناسب می باشد.

سنجش VOCs در هوای بازدم یک روش غیر تهاجمی می باشد و اطلاعاتی درباره میزان این ترکیبات در خون ارائه می دهد که نشان دهنده مقدار VOCs در بافت هاست.

بررسی VOCs در هوای بازدم یکی از روش­های تشخیص برخی از بیماری­هاست مثلا میان برخی از VOCs در هوای بازدم با بیماری سرطان ریه ارتباط نزدیکی یافت شده است

ویژگی های ترکیبات آلی فرار VOCs
 از ویژگی­های دیگر ترکیبات آلی فرار VOCs می­توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • نقطه جوش کم (زیر ۲۰۰ درجه سانتی­گراد) دارد.
  • دارای فشار تبخیر بالاست.
  • حلالیت کم تا متوسطی ​​در آب دارد.
  • وزن مولکولی کمی دارد.
  • معمولاً حاوی عناصری مانند هیدروژن، اکسیژن، فلوئور، کلر، برم، گوگرد یا نیتروژن هستند.

 

یکی از روش های پیشرفته برای تشخیص و اندازه گیری ترکیبات آلی فرار (VOCs) موجود در هوا بهره گیری از دستگاه کروماتوگرافی گازی می باشد. آزمایشگاه” ایمن کیا صنعت” با دارا بودن دستگاه GC-MS  و GC-FID و کارشناسان متخصص قادر به اندازه گیری این ترکیبات در هوا، آب می­باشد.

 اندازه­ گیری حلال ها (Solvent) با دستگاه GC-MS

OEL حلال­ها مقدار کم غلظت بخاری هستند که کارگران ممکن است به طور مکرر، روز به روز، بدون اثرات نامطلوب سلامتی در معرض آن قرار گیرند. لازم به ذکر است که در برخی کشورها الزامات نظارتی خاصی وجود دارد که انطباق با OEL را پوشش می دهد که باید هنگام طراحی یک برنامه اندازه گیری در نظر گرفته شود.

از آنجایی که نتایج اندازه گیری ها ممکن است مبنای تصمیم گیری های مهم در مورد خطرات احتمالی سلامتی، رعایت مقررات و سرمایه گذاری در اقدامات کنترلی باشد، مهم است که آنها به روشی ساختاریافته و معنادار انجام شوند. جنبه­های زیر باید در نظر گرفته شود:

حلال­ها اغلب یکی از اجزای یک محصول فرموله شده را تشکیل می­دهند. اطلاعات مربوط به ترکیب حلال و OELهای قابل اجرا باید در برگه داده ایمنی تامین­کننده (SDS) ارائه شود نمونه جمع آوری شده باید معرف هوایی باشد که افراد تنفس می کنند. برای مثال، اندازه‌گیری بسیار نزدیک به منبع بخار، تنها در صورتی نشان‌دهنده «معرض قرار گرفتن» است که افراد واقعاً در آن مکان کار می‌کنند. به طور کلی، سطوح بخار حلال مرتبط با یک فعالیت کاری خاص به طور قابل توجهی با مکان و زمان متفاوت است.

اندازه گیری غلظت بخار حلال موجود در هوا ممکن است به دلایلی مورد نیاز باشد، از جمله:
  • برای کمک به ارزیابی خطرات احتمالی سلامتی ناشی از فعالیت های کاری
  • برای ارزیابی اثر تغییرات در مواد، رویه ها یا کنترل ها
  • برای تعیین انطباق با محدودیت های مواجهه شغلی (OELs)
  • برای تعیین نیاز و اثربخشی کنترل های مواجهه
  • برای تعیین اینکه کدام وظایف کاری بیشتر در معرض قرار گرفتن است.
  • برای بررسی شکایات مربوط به اثرات ادعایی بر سلامتی
  • برای اطمینان دادن به کارگرانی که ممکن است در معرض حلال ها باشند
  • برای رعایت الزامات قانونی خاص

 

 

آزمایشگاه “ایمن کیا صنعت” با بهره­ گیری از تیم نمونه برداری حرفه ای و کارشناسان آنالیز  ترکیبات و با دارا بودن دستگاه GC-MS  و GC-FID . قادر به اندازه گیری ترکیبات : اتانول، متانول ، ایزوپروپیل الکل و … در هوا می­باشد.

 اندازه ­گیری MTBE (متیل ترشیو بوتیل اتر ) با دستگاه GC-FID

متیل ترشیری بوتیل اتر (methyl tertiary-butyl ether) مایعی فرار، قابل اشتعال و بی رنگ است که براحتی در آب حل می شود. این ماده از واکنش شیمیایی بین متانول (Methanol) و ایزوبوتیلن  (Isobutylene)  تهیه می شود. فرمول شیمیایی این ماده C5H12O می باشد.

MTBE گروهی از مواد شیمیایی است که بعنوان اکسید کننده سوخت (fuel oxygenates) شناخته می شود و جهت افزایش عدد اکتان بنزین مورد استفاده قرار می گیرد. MTBE و سایر اکسید کننده­ها باعث می­شوند تا بنزین بهتر سوخته شود و انتشار آلاینده هایی مثل مونوکسید کربن و سایر آلاینده ها و به تبع آن  آلودگی هوا نیز کاهش یابدMTBE . برای اولین بار در سال ۱۹۷۹ در ایالات متحده در سطح پایینی در بنزین استفاده شد تا بعنوان تقویت کننده اکتان ، جایگزین سرب (تترا اتیل سرب) شود.

به رغم خواصی که این ماده در کاهش آلودگی هوا دارد ، می­تواند مشکلاتی را ایجاد نماید. MTBE  بیشتر از سایر اجزای بنزین در آب حل می شود و در صورتی که روی زمین ریخته شود سریع­تر و عمیق­تر می­تواند در خاک به سمت آب­های زیر زمینی حرکت کند. در واقع این خاصیت باعث می شود اگر این ماده بر روی زمین ریخته شود و یا از مخازن ذخیره سازی زیر زمینی نشت کند، چاه­های آب و آب های زیر زمینی را آلوده سازد. حتی مقدار کمی MTBE می­تواند باعث ایجاد بو و  طعم و مزه ناخوشایندی در آب شده و آن را غیر قابل شرب کند.

از آنجایی که MTBE براحتی تجزیه  نمی­شود. در نتیجه زمانی که آلودگی اتفاق بیفتد، پاکسازی آن بسیار سخت و پرهزینه خواهد بود.

انسان ممکن است از طرق مختلف با این ماده مواجهه داشته باشند :
  • از طریق آب­های آلوده با (MTBE) نوشیدن آب، استنشاق بخارات حاوی آن،یا بواسطه تماس با پوست هنگام دوش گرفتن، شستشو یا شنا کردن.
  • یا از طریق استنشاق هوا در پمپ بنزین های حاوی MTBE یا در زمان ریختن آن در ماشین­های بنزینی
  • یا استنشاق دود خروجی از اگزوز وسایل نقلیه

قرار گرفتن در معرض فاز گازی می­تواند باعث التهابات پوستی و ناراحتی­های چشمی شود.

آزمایشگاه “ایمن کیا صنعت” با بهره­گیری از تیم نمونه برداری حرفه­ای و کارشناسان اندازه­گیری این ترکیبات و با دارا بودن دستگاه GC-MS  و GC-FID قادر به اندازه­گیری MTBE  در هوا ، آب و خاک می­باشد.

  آزمون اندازه گیری شاخص بیولوژیک، ترانس، ترانس ـ موكونيك اسيد (TTAM) در ادرار با دستگاه HPLC

بنزن به علت ايجاد آنمي آپلاستيك مهلك و لـوكمي حــاد بــا منــشاء اســتخواني در انــسان ، بعنــوان يكــي از خطرناكترين عوامل شيميايي زيان آوردر محيط كار شناخته شده است.

بنزن در كبد توسط آنزيم سـيتوكروم P450 2E1  بـه دو ماده حد واسط بنزن اكسي پين و اكسيد بنـزن تبـديل می شود. اين دو ماده حد واسط ، پس از تشكيل با يكديگر در حال تعادل شـيميايي بـوده و توسـط آنـزيم هيـدرولاز اپوكسيد به بنزن گليكول تبديل مي­شوند. بنـزن گليكـول طي واكنش آنزيمي ديگـر بـه كـاتكول و تـرانس، تـرانس موكون آلدهيد كه پيش ساز تـرانس، تـرانس موكونيـك اســيد اســت تبــديل و بــدين ترتيــب تــرانس، تــرانس ـ موكونيك اسيد توليد مي شود.

اندازه­ گيري غلظت ترانس، ترانس ـ موكونيك اسيد  با دستگاه HPLC در ادرار پايان نوبت كاري كارگران مواجه با بنـزن و پـايش بيولـوژيكي تمـاس بـا ايـن مـاده سرطان زا را نشان می دهد.

آزمایشگاه “ایمن کیا صنعت” با بهره­گیری از تیم نمونه­برداری حرفه­ای و کارشناسان اندازه­گیری این ترکیبات و با دارا بودن دستگاه HPLC قادر به اندازه­گیری TTAM در نمونه ادرار می­باشد.

 اندازه گیری مقادیر کم  بخارات اسیدی در هوا با استفاده از دستگاه یون کروماتوگرافی (Ion chromatography)

دستگاه کروماتوگرافی یونی برای اندازه‌گیری آنیون ها و کاتیون ها مختلف درنمونه‌های گوناگون در صنعت آب، آزمایشگاه­ها ، محیط زیست و غیره استفاده می­شود. روش Ion کروماتوگراف بسیار سودمند برای آنالیز یون­های معدنی می‌باشد چرا که هم، زمان کمتر و همچنین از حد تشخیص بالاتری در مقایسه با سایر روش ها برخوردار است. با استفاده از دستگاه یون کروماتوگرافی یا همان Ion کروماتوگراف می­توان یون­های نیترات، فسفات و همچنین آنیون هایی مانند برم، کلر، فلوئور، نیتریت و سولفات را براحتی و در زمان کمتری اندازه گیری نمود.

آزمایشگاه “ایمن کیا صنعت” با بهره­گیری از تیم نمونه ­برداری حرفه ­ای و کارشناسان انداز ه­گیری این ترکیبات و با دارا بودن دستگاه یون کروماتوگرافی (IC) یون کروماتوگرافی قادر به نمونه ­برداری و اندازه­ گیری اسیدهای معدنی موجود در هوا  بر روی فیلتر و سیلیکاژل و اندازه گیری آنیون­های محلول در آّب می­باشد.

در زیر فهرست ادامه توانمندی آزمایشگاه ایمن کیا صنعت در بخش بهداشت حرفه­ای گزارش شده است ::
  • اندازه­گیری تری هالومتان­ها
  • اندازه­گیری استیرن (Styrene)
  • اندازه­گیری کلروبنزن (Chlorobenzene)
  • اندازه­گیری ترکیبات پلی هیدروکربن­های آروماتیک (PAH)
  • اندازه­گیری اتیلن اکساید، اتیلن گلیکول
  • اندازه­گیری مرکاپتان ها (Mercaptan)
  • اندازه­گیری وینیل کلرید (vinyl chloride)
  • اندازه­گیری فنل­ها (Phenols)
  • اندازه­گیری آلکان­های سبک (C1-C7)
  • اندازه­گیری آلکان­های سنگین (C8-C20)
  • اندازه­گیری فسژن (Phosgene)

 

 

آزمون­های قابل اندازه­گیری در بخش محیط زیست آزمایشگاه دستگاهی ایمن کیا صنعت

  آنالیز هیدروکربن­های آروماتیک حلقوی  PAHs در آب، پسآب و خاک  با دستگاه GC-MS

هیدروکربن های آروماتیک حلقوی یا PAHs از خطرناک­ترین ترکیبات نفتی است که آزادسازی آن در محیط زیست می تواند منجر به مشکلات متعددی می شود. استخراج نفت و نشت­های ناشی از مشکلات مخازن و خطوط انتقال یکی از منابع نشت این ترکیبات به محیط زیست است. سرطان زایی این ترکیبات امروزه به اثبات رسیده است. در نتیجه پالایش میزان آن در منابع آبی ضروری اس. این ترکیبات عموما توسط روش های کروماتوگرافی گازی در منابع آبی تشخیص داده می شوند

اندازه گیری ترکیبات نفتی و PAHs در آزمایشگاه دستگاهی ایمن کیا صنعت به شکلی کاملا تخصصی و علمی و انجام می گیرد. آزمایشگاه ایمن کیا صنعت همکار ، سازمان حفاظت محیط زیست می باشد. این مجموعه، با توجه به استانداردهای موجود، همکاری تنگاتنگی با  سازمان حفاظت محیط زیست و در زمینه آنالیز کامل آب، فاضلاب و پساب دارد.

 

آنالیز هیدروکربن­های بی فنیل و پلی­کلرو بی­فنیل PCBs در آب، پسآب و خاک  با دستگاه GC-MS

ترکیبات پلي­كلروبي­فنيل­ها (PCBs)، دسته­اي از هيدروكربن­ها هستند كه از دو حلقه بنزني (حلقه بي فنيل ) و استخلاف­هاي جانبي كلر بر روي آن تشكيل شده­اند. اين مواد به علت خواص ويژه­اي كه از خود نشان داده­اند سال­هاي متمادي به روغن­هاي پايه نفتي افزوده مي­شد.

بیشترین آلودگی شناخته شده با مواد PCBs در ایران مربوط به روغن­هایی که با نام تجاری آسکارل یا Aroclor  شناخته می­شوند و در ترانسفورماتورها مورد استفاده قرار گرفته­اند. تعویض این روغن­ها آسان و کم هزینه انجام نمی­شود چراکه اولا عمر تعریف شده برای این روغن­ها طولانی و بین 25 و 40 سال است و ثانیا حتی در صورت تعویض نیز، ترکیبات پلی کلره بی فنیل در سطح سطوح داخلی ترانس برق و تجهیزات باقی مانده و روغن جدید تعویض شده را نیز آلوده می­کنند. راه تشخیص روغن­های آلوده آسکارل نیز، روش­های آزمایشگاهی است.

اندازه گیری ترکیبات PCBs  در آزمایشگاه دستگاهی”ایمن کیا صنعت” به شکلی کاملا تخصصی و علمی و انجام می گیرد. آزمایشگاه ایمن کیا صنعت همکار، سازمان حفاظت محیط زیست می­باشد. این مجموعه، با توجه به استانداردهای موجود، همکاری تنگاتنگی با  سازمان حفاظت محیط زیست و در زمینه آنالیز کامل آب، فاضلاب و پساب دارد.

 

  اندازه­ گیری کل هیدروکربن­های نفتی TPH با دستگاه GC-MS

نفت خام از صدها هیدروکربن متفاوت تشکیل شده است که هرکدام خصوصیات و ویژگیهای مخصوص به خود را دارد. در برخی موارد نظیر نشت مواد نفتی از خطوط لوله یا مخازن نگهداری، نیازی به تفکیک هیدروکربنها از یکدیگر وجود ندارد و موضوع انتشار آلودگی بصورت کلی پیگیری میشود در این مورد یا موارد مشابه از از پارامتر کل هیدروکربنهای نفتی یا TPH (Total petroleum hydrocarbons) استفاده می­شود.

چند روش برای اندازه­گیری TPH  وجود دارد یکی از روش ها، روش کروماتوگرافی گازی یا GC که نسبتاً گران و زمان بر است، اما با این­حال مزایایی هم دارد. دقت روش بالاست و  تکرارپذیری خوبی دارد. از طرف دیگر امکان ردیابی چند برش نفتی وجود دارد. به این ترتیب چنانچه در بحث آلایندگی و انتشار آنها، برش­های خاصی مد نظر باشد روش کروماتوگرافی گازی بهترین روش است

 

اندازه ­گیری ترکیباتTPH در آزمایشگاه دستگاهی به شکلی کاملا تخصصی ، علمی با دستگاه GC-MS انجام می­گیرد. آزمایشگاه ایمن کیا صنعت همکار، سازمان حفاظت محیط زیست می­باشد. این مجموعه، با توجه به استانداردهای موجود، همکاری تنگاتنگی با سازمان حفاظت محیط زیست و در زمینه آنالیز کامل آب، فاضلاب و پساب دارد.

  اندازه­گیری BTEX در آب، پسآب و خاک  با دستگاه GC-FID

امروزه، آلودگی سفره­های آب زیرزمینی، یکی از جدیترین مشکلات زیست محیطی در سراسر جهان می­باشد. از مهمترین این آلاینده­ها، آلاینده­های نفتی و ترکیبات آن می­باشد که در اثر نشست و تراوش هنگام ذخیره­سازی و یا انتقال، با نفوذ به خاک، منابع آب زیرزمینی را آلوده می­کند. این ترکیبات دارای ساختار پیچیده شیمیایی و قابلیت­های حل مختلف در آبزیرزمینی می­باشند.

 BTEX  علاوه بر بنزین در تولید بسیاری از محصولات خانگی کاربرد دارد که به دلیل غیرقطبی بودن و حلالیت آنها در آب، این ترکیبات نفتی می­تواند وارد سیستم آب زیرزمینی و خاک شده و باعث ایجاد مشکلات جدی در مبحث آلودگی گردد

 

اندازه­گیری ترکیبات BTEX  در آزمایشگاه “ایمن کیا صنعت” به شکلی کاملا تخصصی ، علمی با دستگاه GC-FID در آب، پسآب و خاک انجام می­گیرد. آزمایشگاه ایمن­ کیا­ صنعت همکار، سازمان حفاظت محیط زیست می­باشد. این مجموعه، با توجه به استانداردهای موجود، همکاری تنگاتنگی با سازمان حفاظت محیط زیست و در زمینه آنالیز کامل آب، فاضلاب و پساب دارد.

 

   اندازه­ گیری فلزات سنگین در آب، پسآب و خاک  با دستگاه جذب اتمی (AAS)

مشکلی که عموماً از فلزات سنگین ناشی می­شود آن است که پس از ورود به بدن جانداران از آن خارج نمی­شوند بلکه در بافت­هایی مثل چربی یا استخوان­ها رسوب کرده و انباشته می­شوند. این رفتار آنها موجب بروز بیماری­ها و ناراحتی­های فراوانی در جانداران می­شود. بطور خاص در مورد انسان برخی اختلالات عصبی و سرطان ها از نتایج اثرات ورود فلزات سنگین به بدن است. از طرفی خاصیت تجمع­پذیری فلزات سنگین در گیاهان و ورود آنها به زنجیره غذایی کنترل خطرات ناشی از آنها را سخت­تر می­کند.

اندازه ­گیری فلزات سنگین  در آزمایشگاه دستگاهی ایمن کیا صنعت به شکلی کاملا تخصصی، علمی با دستگاه جذب اتمی  در آب، پسآب و خاک انجام می­گیرد. آزمایشگاه “ایمن کیا ­صنعت” همکار، سازمان حفاظت محیط زیست می­باشد. این مجموعه، با توجه به استانداردهای موجود، همکاری تنگاتنگی با سازمان حفاظت محیط زیست و در زمینه آنالیز کامل آب، فاضلاب و پساب دارد.

 

 

 

آزمایشگاه دستگاهی ایمن کیا صنعت با فناوری‌های پیشرفته و تیمی متخصص، خدمات گسترده‌ای را در زمینه آزمون‌های دستگاهی ارائه می‌دهد. هدف این مجموعه، تضمین کیفیت و ایمنی مواد غذایی و محیط زیست است. خدمات آزمایشگاه بر اساس استانداردهای بین‌المللی، دقت و اطمینان بیشتری را به مشتریان خود ارائه می‌دهد.


سوالات متداول (FAQ)

  1. چه دستگاه‌هایی در این آزمایشگاه استفاده می‌شوند؟ دستگاه‌های GC-MS، HPLC، AAS، و یون کروماتوگرافی.
  2. چرا اندازه‌گیری فلزات سنگین اهمیت دارد؟ فلزات سنگین می‌توانند به سلامت انسان و محیط زیست آسیب برسانند و باید به‌دقت پایش شوند.
  3. آیا آزمایشگاه دارای تأییدیه رسمی است؟ بله، آزمایشگاه دارای گواهینامه ISO/IEC 17025 و تأییدیه‌های معتبر ملی است.
  4. چه آزمون‌هایی در بخش صنایع غذایی انجام می‌شود؟ تحلیل سموم آفت‌کش، مایکوتوکسین‌ها، کافئین، نگهدارنده‌ها، و شیرین‌کننده‌های مصنوعی.
  5. آیا خدمات مشاوره‌ای نیز ارائه می‌شود؟ بله، آزمایشگاه خدمات مشاوره برای بهبود کیفیت و ایمنی ارائه می‌دهد.
  6. آیا امکان همکاری با صنایع مختلف وجود دارد؟ بله، آزمایشگاه خدمات خود را به صنایع غذایی، کشاورزی، و محیط زیست ارائه می‌دهد.

 

 

 

 

خرابی خطوط تلفن

با سلام خدمت همراهان مجموعه ایمن کیا صنعت 
با توجه به خرابی خطوط تلفن از سمت شرکت مخابرات، موقتا جهت تماس با شرکت از شماره تماس زیر استفاده نمایید.

09426043843

از اینکه صبورانه ما را همراهی میکنید، سپاسگزاریم.